-->
Gürkan Çoban 12 Ocak 2014 Pazar

Teknik adamların, “Sınır kalksın” talebine, Fatih Terim de sıcak baktı. A Milliler'in hocası, yabancılar için İngiltere'dekine benzer kriterler belirledi. TFF yönetimi onay verirse, yeni dönem başlıyor

Süper Lig-Sürpriz: Yabancı sınırı kalkıyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yabancı kontenjanına çözüm bulmak için ilk hazırlığını yaptı. Antalya’da Süper Lig hocalarıyla toplantı yapan Terim, federasyon yönetimine iletmek üzere raporunu hazırladı. Önemli kriterlerin yer aldığı rapora FANATİK ulaştı. Buna göre transfer edilecek oyunculara İngiltere’deki modele benzer şekilde ‘milli takım’ şartı uygulanacak. Gündemdeki yabancıların, tüm yaş grupları dahil, ülkelerinin milli takımlarında belli bir yüzdenin üzerinde forma giymiş olması zorunluluk haline gelecek. Ayrıca ırkçı ve benzeri davranışlardan ceza almamış olması, futbol içinde ve dışında çeşitli suçlar nedeniyle yaptırıma uğramamış olması da göz önünde bulundurulacak. Hayata geçirilecek bu ve benzeri kriterlerle, sınırsız ama kaliteli yabancıların Türk futbolunda boy göstermesi sağlanacak.

TFF kararından dönebilir
Son iki sezonda yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak azaltma yolunu tercih eden TFF’nin, teknik adamlardan gelen talep ve Fatih Terim’in raporu sonrası yeni yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

Kaynak : Fanatik

Bu yazı ; Gürkan Çoban Tarafından yazılmış olup, kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazıları RSS 2.0 . ile takip edebilir, ve eğer istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!

0 komentar for " Sürpriz: Yabancı sınırı kalkıyor "

Leave a reply

Puan Durumu

Web'de Yeni Dönem , Güncel Paylaşımlar.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı